Întinderea mare de apă, cam cât vezi cu ochii și micile sale bucurii te va face să-ți dai seama rapid că vei păși pe unul dintre tărâmele magice ale țării noastre. De altfel cunoscută ca fiind unul dintre cele mai noi pământuri românești, Delta te invită să-i descoperi frumusețea și miile de secrete care se ascund de ochii curioșilor.
Diversitatea faunei și bogăția acesteia face din Delta Dunării să reprezinte raiul pe pământ al peștilor și al păsărilor. Cu toate astea este cunoscut faptul că aici în Delta Dunării poposesc păsări migratoare, atât cele din regiunea tropicală, cât și păsările migratoare din regiunea artică. Și pentru că este mult mai ușor de imaginat o suprafață când avem cifre, doar gândiți-vă că suprafața Deltei Dunării este de circa 4180 km2.
Însă suprafața acesteia se extinde prin prizma complexului lagunar Razim-Sinoie, dar și a limanului Dunării, astfel încât suprafața Deltei să ajungă la aproximativ 5800 km2. Ba mai mult decât atât, Delta Dunării este considerată de specialiști cea de-a doua Deltă din Europa, după cea realizată de fluviul Volga.